Over BSC Duitenberg

BSC Duitenberg is de enige beleggingsstudieclub van de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool Enschede. Duitenberg heeft momenteel rond de 145 leden vanuit verschillende studies en is gevestigd in de Bastille 307 op de UT.

Voor wie?
BSC Duitenberg is er voor iedere student die geïnteresseerd is in de wereld van het beleggen. Het maakt niet uit of je al jaren ervaring hebt met beleggen of dat je een beginner bent. BSC Duitenberg is een laagdrempelige vereniging waarbij gezelligheid ook belangrijk is. Bij BSC Duitenberg hoef je niet met je eigen geld te beleggen, er wordt vanaf september 2014 belegd met verenigingsgeld.

Activiteiten
Door middel van analyseavonden, lezingen, inhouse dagen, bedrijfsbezoeken en het beheren van een portfolio hebben studenten de unieke mogelijkheid ervaring met beleggen en de financiële sector op te doen, zonder zelf geld te investeren. Naast informatieve activiteiten organiseert BSC Duitenberg ook regelmatig gezelligheidsactiviteiten zoals borrels, pokeravonden en barbecues. Ook eindigen analyseavonden regelmatig in de stad. Normaal gesproken organiseert BSC Duitenberg twee of drie keer per maand een analyseavond en eens per maand een interne en externe activiteit. Denk bij een interne activiteit aan een lunchlezing of workshop, georganiseerd binnen de Universiteit Twente. Bij een externe activiteit wordt veelal een financiele instellingen of beursgenoteerd bedrijf bezocht. Iedereen is welkom om een avond mee te kijken.

Geschiedenis
BSC Duitenberg is opgericht in maart 1986 als ondervereniging van Stress, de studievereniging van de toenmalige Faculteit Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. In de eerste jaren na oprichting is BSC Duitenberg flink gegroeid. In 1988 had BSC Duitenberg 180 leden. Naast een lidmaatschap van BSC Duitenberg, was het voor leden ook mogelijk aandelen in BSC Duitenberg te kopen. BSC Duitenberg had in dat jaar 260 aandelen en zelfs de Financieel Economische Zaken van de UT was lid en had aandelen in BSC Duitenberg. In 1990 is de Stichting Enschedese Beurscompetitie opgericht. Deze hield zich bezig met de lokale organisatie van een landelijke beleggingscompetitie en het organiseren van een congresmiddag. In 1995 telde BSC Duitenberg 300 leden, dit was een recordaantal.In de beginjaren van BSC Duitenberg had het veel verschillende soort commissies zoals; de beleggingscommissie, de optiecommissie, de activiteitencommissie, de cursuscommissie en de lezingen -en excursiecommissie. De meeste van deze commissies zijn in de loop van de jaren opgeheven. Na een inactieve periode van BSC Duitenberg is in 2008 de draad weer opgepakt en is BSC Duitenberg weer uitgegroeid tot een levendige vereniging. Een lidmaatschap van BSC Duitenberg heeft aangetoond tot een succesvolle carrière in de (internationale) finance sector te kunnen leiden.

Statuten

Om de statuten van BSC Duitenberg te bekijken klik HIER