Duitenberg in de media

Beleggingsstudieclub Duitenberg is meerder malen in de media geweest. Hieronder zie je een overzicht.

Televisie

 • Menno Bouwma, toenmalig voorzitter van beleggingsstudieclub Duitenberg, geeft uitleg aan de NOS over de gevolgen van de financiële crisis. NOS Headlines Jaaroverzicht
 • RTV Oost belt naar aanleiding van het fragment van 10 mei 2010 op 3FM. De vraag is of er een eenvoudige uitleg gegeven kan worden over beleggen in het programma "En dan nog even dit". Penningmeester Pieter Klok geeft aan waarom je belegd, hoe je het moet aanpakken en wat je vooral ook niet moet doen. Bekijk hier de website van het programma "en dan nog even dit. Om meteen het fragment van 11 mei 2010 te bekijken, klik hier.
 • Op dinsdag 10 maart 2015 zendt NOS op 3 een item uit over jonge beleggers. Voor dit item is de NOS langsgeweest in de Duitenbergkamer, hier hebben ze Teun Evers, lid van Duitenberg, geïnterviewd. Bekijk hier de uitzending van 10 maart, of lees hier het bijbehorende artikel.
 • Op dinsdag 20 november 2015 bespreekt NOS de beursgang van ABN-AMRO met Duitenberg. De uitgebreide versie van dit interview werd om 17:00 uitgezonden op radio 1. 's Avonds was een verkorte versie van het item te zien op Nieuwsuur. Het item begint om 7:50.

Radio

 • Vanwege nieuwe negatieve berichtgevingen rondom het financiële nieuws is 3fm langsgekomen in Enschede. De Duitenbergkamer fungeerde als opnamestudio, alwaar een uiteenzetting is gegeven door penningmeester Pieter Klok. Het fragment was te horen in het 6 uur journaal van 10 mei 2010.
 • Start samenwerking met NOS Headlines; Duitenberg beheert tijdens de crisis een fictief aandelenpakket voor de NOS. De performance wordt bijgehouden en wekelijks wordt een nieuwsbericht over de ontwikkelingen op de beurs geschreven. Aan het einde van de eerste week, op vrijdag 10 oktober 2008, vindt een interview met voorzitter Menno Bouma plaats op 3FM, BSC Duitenberg op 3FM (10 oktober 2008)
 • Op dinsdag 15 december 2015 bespreekt voorzitter Dawid Ostroga op BNR de jaarresultaten van dit volatiele jaar. Het item is hier terug te lezen.

Internet

 • Doordat de beurs weer daalt door diverse aanleidingen wereldwijd, maar vooral in Europa, vraagt NOS Headlines een heldere uiteenzetting. Het artikel dat op 25 mei 2010 is geschreven door penningmeester Pieter Klok valt hier terug te lezen.
 • Nu de recessie voorbij is wordt Duitenberg gevraagd terug te blikken op het hectische afgelopen jaar, en vooruit te kijken naar de toekomst. Het filmpje is hier te bekijken.
 • Een jaar na aanvang van de samenwerking met de NOS wordt er teruggeblikt in de studio's van het NOS Journaal. Samen met economisch verslaggeefster Eva Wiessing geeft voorzitter Menno Bouma antwoord op vragen die kijkers via de chat kunnen stellen. Het filmpje is hier te bekijken.
 • Start samenwerking met NOS Headlines; eerste nieuwsbericht over de portefeuille op vrijdag 10 oktober 2008, hier terug te lezen.
 • Voor RTV Oost geeft voorzitter Wouter Wolken zijn visie op de hectiek op de beurs. Filmpje is hier terug te kijken, het interessante stuk is vanaf 13 minuten.
 • Voor de NOVA Top 5 van 2004 geeft Duitenberg commentaar op de kansen en mogelijkheden, ook wordt de performance van de Top 5 in 2003 besproken. Het filmpje is via deze stream terug te bekijken met Realvideo.
 • Het UT nieuws gaf BSC Duitenberg publiciteit door een artikel online te zetten over de komende activiteiten van onze beleggingsstudieclub. Lees het hier terug!

Krant

 • Martijn Rozemuller (Eigenaar Think ETF's) schrijft een artikel in de Financiële Telegraaf. Hierin refereert Martijn aan zijn tijd bij Beleggingsstudieclub Duitenberg. Het artikel lees je hier.
 • Het Financieele Dagblad raadpleegt de particuliere belegger over diens koopgedrag. Namens Duitenberg bespreekt voorzitter Wouter Wolken het aankoopbeleid en eventuele alternatieven voor beleggen. Het artikel is hier terug te lezen, en natuurlijk in de krant zelf, te weten de editie van 23-01-2008 op pagina 19.