• Home
  • Beleggingscommissie

Beleggingscommissie

De beleggingscommissie is één van de pijlers onder Beleggingsstudieclub Duitenberg. Deze commissie organiseert de analyseavonden waarin verschillende aandelen worden geanalyseerd. Na deze analyse bepaalt de beleggingscommissie in samenspraak met het bestuur of de geselecteerde aandelen worden toegevoegd aan het portfolio van de vereniging.

Analyseavonden vinden eens per twee weken plaats. Deze data zijn te vinden in de agenda.

Speciaal voor nieuwe (potentiëleleden is er een aparte groep, onder leiding van een routinier, waarmee het analyserapport wordt doorgenomen. Hiermee willen we voorkomen dat je als nieuwkomer direct in het diepe wordt gegooid. 

Tijdens een analyseavond wordt er gestart met een update over de huidige portefeuille en wordt kort het bedrijfsprofiel besproken van de aandelen die op de desbetreffende avond worden geanalyseerd.  Deze aandelen worden geselecteerd aan de hand van onze marketscanner. Nadat de aandelen bekend zijn gemaakt worden de aanwezigen in groepen verdeeld. Deze groepen bestaan altijd uit één of meerdere ervaren beleggers en enkele minder ervaren beleggers. Op deze manier is er altijd voldoende kennis binnen een groepje aanwezig om een bedrijf goed te kunnen analyseren. De analyses duren ongeveer twee uur. Hierna komen de groepjes bij elkaar en wordt kort beschreven wat de belangrijkste conclusies zijn. Hierna wordt een advies gegeven: buy, hold, sell. Op basis van het advies en het opgestelde analyserapport, neemt de beleggingscommissie het besluit het aandeel al dan niet op te nemen in het portfolio. De beleggingscommissie bestaat uit:

 

Voorzitter Beleggingscommissie

Sergey Dragomiretskiy

Penningmeester Beleggingscommissie

Dawid Ostroga

Overige Beleggingscommissieleden

Stephan Dijkhof

Federico Foschini

Walt Schagen

Robert van Wieren